dinsdag 20 december 2011

december, xmas stemming !

Vanavond waren we er opnieuw.   Een kleine groep,  het is natuurlijk een erg drukke periode om 's avonds af te spreken.  De 'beknopte' groep  Kathy en Roos, Barbara en ik waren er om samen te naaien in de Schaperye.   Barbara trakteerde met pralines, voor ons eindejaar.

Barbara is een jeans broekje aan het naaien voor haar zoontje.  De zwarte jeansstof wordt mooi doorgestikt met donker rood garen, en dat geeft een leuk effect.  Ze heeft er een tweelingnaald voor gebruikt, om netjes evenwijdige stiksels te bekomen.


Kathy is nog steeds bezig met de 'smoking' broek voor haar zoontje.  Ze zei dat ze er thuis niet echt toe komt om al dat naaigerief uit te halen, en verder te werken.  Begrijpelijk, bij mij is het net zo.  Dan staat alles uit, de stikmachine, het strijkijzer, de strijkplank, een verlengkabel, je bent juist begonnen of daar roept er een kleine 'mama, wanneer gaan we eten...?  
Kathy heeft op elke broekspijp een strookje glanzend satijnlint gestikt.  Net een echte smoking !Roos was blij, de rok is af.  Nog wat werk aan de rits, en het zoompje, en nu is het groene rokje met een knalrode boord voor haar dochter klaar.  Wordt dat nog een pakje voor onder de kerstboom ?


Mijn rokje is ook af.  Ik had een bloemetjes stof gekozen toen Miek hier haar stoffen kwam voorstellen.  het is wel wat gewaagd, zoveel kleuren...  Maar dat verjaagt de winterblues.  Er is genoeg zwart en grijs in mijn klerenkast, tijd voor kleur !

De volgende keer is pas in januari.  Afspraak in de Schaperye, om 19u op woensdag 17 januari.  Tot dan dames, geniet van de gezellige decemberdagen, de familiebijeenkomsten en de cadeautjes.  Mijn wens aan jullie voor 2012 is : een goeie gezondheid ... en een slecht geheugen... onthou alleen de goeie dingen !

donderdag 8 december 2011

naaien met sinterklaas...

We waren present op 6 december, om samen in de Schaperye weer verder te naaien.  Dit keer kwam er ook wat haken aan te pas ! 
Enkele sfeerbeelden :

Chris en Micky waren op post

Chris wou een bloem haken voor op een sjaal.  Goed gelukt !

Jeanine legt de laatste hand aan haar jurk

Els had mooie oranje tricot mee.

Dat wordt een mooie poncho, met grote kraag.

Cathy was er voor het eerst bij.  Een jong mama met plannen !

Roos maakt een rok voor haar dochter.
Ik wou een rokje maken, met knopen vooraan.  Dat werd even puzzelen, hoe reken je die naadtoeslag weer uit ?  En moet je dan nog een splitje achteraan voorzien ?  Gelukkig had Els ervaring hiermee.


Er was weer ambiance !  We wisselen nieuwtjes uit en leren elkaar steeds beter kennen. 

Els had een hele boel KNIPPIE's mee : een voorraad leuke kinderpatroontjes - supertof.  Chris zocht iets leuks uit voor haar dochtertje.  Ook Kathy kon er niet aan weerstaan.  Ze zocht een ideetje voor een sjiek nieuwjaars ensemble voor haar zoontje.  Een zwarte broek, met een funky gileetje erbij ?

We bewonderen elkaars originele opbergmethodes (haakpennen passen netjes in een lege tube steradent !) Een plastic werkbak genre Gamma of Brico met allerlei vakjes is een echte schatkist !  (Zie foto van Jeannine)
En op het einde van de avond gaan we ontspannen en vol creatieve inspiratie terug naar huis.

Volgende afspraak is op dinsdag 20 december, vanaf 19 u.
Tot dan !