vrijdag 30 september 2016

Ja, lap !

Een tijdje geleden kreeg ik een e-mail van uitgeverij Lanno, met het vriendelijke aanbod om me een gratis exemplaar op te sturen van hun nieuwst uitgave Ja, lap !In ruil vroegen ze me om een recensie op mijn blog te plaatsen.
Hier gaat ie :

De auteur is Fran Vanseveren, een creatieve mama van 3 bengels, die werkt voor de VRT, en dan specifiek de kinderprogammatie.

Ze schreef een boekje met allerlei ideetjes om met restjes stof aan de slag te gaan. Er zijn 128 blz, met 30 ideeën om te maken.  Deze zijn verdeeld in 3 categoriën, 'snel klaar', één avond projecten' en voor-als-je-wat-meer-tijd-hebt projecten.

Bij een snelle doorbladering viel mijn oog al meteen op enkele echt leuke dingen.  Bretellen maken bv, zowel voor man als voor zoon.  Leuke knielappen. Een spullenschikker. Een sloeberslab - kan ik ook gebruiken als ik spaghetti eet...  Nice.

Ik nam het boekje ook mee naar de naaiclub 'Chic et pas Cher', waar veel jonge mama's spulletjes maken voor hun kroost.  of jonge oma's ;-)

Zij waren wel fan van het patroon voor de autospeelmat.  Blijkbaar is dat een uitstekend idee om van een speelmat ook een opbergzak te maken, zodat alle speelgoed netjes samen opgeborgen zit.  Een duur cadeau in de winkels van geboorteartikelen.  En nu om zelf te maken !  Ik hoorde heel wat waaws.

Bij nader onderzoek van de patronen stelde ik ook het volgende vast :
er staat telkens een moeilijkheidsgraad bij. 
er zitten heel wat foto-tutorials bij met stap-voor-stap uitleg
de patronen moet je zelf overtekenen of fotokopiëren - soms staan ze een beetje moeilijk afgedrukt en moet je het boekje nogal openplooien om erbij te geraken.

het is een erg verzorgde uitgave, met mooie foto's die je zin doen krijgen in het zelf aan de slag gaan.

conclusie :  een prima aankoop !

Alle info vind je  hier