dinsdag 16 april 2013

volgende bijeenkomst donderdag 18 april

voor de naaisters die Chic et pas Cher nog niet kennen  :

wij zijn een oostendse naaiclub die om de 14 dagen samen komt in ontmoetingscentrum 'De Schaperye' (dat is op de conterdam)

Op donderdag avond van 19u tot 22u mogen we de grote zaal gebruiken.  Wij zorgen dat er een strijkplank en strijkijzer ter beschikking is, maar je brengt wel liefst zelf je naaimachine mee.  (of die van je mama, of zelfs van je oma.)

We geven niet echt les.  Je maakt ook wat je wil.  Maar als je niet zeker bent, of in de knoei raakt, dan springen we bij.  We bieden ook een ruime keuze aan boeken en patroontjes aan die je mag gebruiken.  (De rokjes van mme Zsazsa of het naaiboekje van Riet en Sanne, de knip en de burda....)

De eerste keer dat je komt is helemaal gratis.  We zien het als een kennismaking, eventjes de sfeer komen opsnuiven als het ware.
Staat het concept je aan ?  Dan kan je lid worden.  Een lidkaart voor een jaar kost 5 euro.  Met deze lidkaart krijg je korting in een aantal modestoffen winkels, dus je 5 euro is snel terugverdiend.

Per keer dat je komt betaal je 2 euro.  Dat is zéér economisch, en het voordeel is : als je eens  niet kan komen, ben je je centjes niet kwijt !  

Er is helemaal geen verplichting om elke keer te komen.  Als je zin hebt, en tijd vrij hebt ben je welkom !

De zaal beschikt over een bar met warme en koude drankjes, die tegen democratische prijzen te verkrijgen zijn.  Maar je mag ook gewoon zelf een drankje meebrengen hoor.

De vaste kern , dat is Barbara en Rozemie.  Wij hebben het initiatief opgestart en proberen er elke keer te zijn.  Barbara kent goed haar weg op internet, en weet waar je leuke patroontjes gratis kan downloaden.   Rozemie helpt je als het om knippen en naaien gaat, en kan je alles vertellen over hoe je van een patroon een kledingstuk maakt.

Ben je benieuwd geworden ?  Kom dan eens af.  De volgende keer is op donderdag 18 april 2013 !


1 opmerking:

  1. Succes gewenst !
    Mocht het niet zo moeilijk zijn om zonder auto naar de naaiavond te komen ; 'k zou me zeker eens aanmelden. Ik volg graag jullie blog ; al was het maar om ook de naai-en stoffentips uit de regio Oostende-kust mee te pikken.

    BeantwoordenVerwijderen