donderdag 29 mei 2014

de Dorothy Day Tripper

Morgen ga ik op uitstap naar Antwerpen.  We gaan naar een nieuw breicafé, 'Madam Woll'.  Ik had dus een tas nodig om mijn breiwerkje in op te bergen. 


Op internet circuleren veel patronen, al dan niet gratis, van allerlei tassen. Het werd deze :


Ik had een dagje vrij, en wou wel een beetje een uitdaging.  Toen ik de Dorothy Day Tripper zag was het liefde op het eerste gezicht !

het patroon heb ik HIER besteld.  Prima service, 4.41 euro betaald met Paypal en na enkele seconden stond het patroon + uitleg al in m'n email.

Als je een goed patroon gebruikt, dan verloopt alles vanzelf.  Geen fouten, duidelijke uitleg (wel in inches, maar ik heb zo'n lintmeter gekocht !) en zelfs de paspel randjes en de rits inzetten ging allemaal bijzonder vlot.

Toch blij dat ik een speciaal paspelvoetje gekocht heb voor m'n Pfaff : daar zit een gleufje in waar de paspel precies in past, en je kunt rustig doorstikken zonder voortdurend te moeten controleren of alles nog precies zit.   En je stiksel zit perfect dichtbij de ronding.

En mijn naaimachine ging vlot door 8 lagen stof : voering, versteviging,paspel én handvaten allemaal dubbel opeen : no problemo voor miss Pfaff !!! 

Hier zie je nog enkele voorbeelden van deze tas, in andere stofjes.  Ik denk dat ik er toch nog eentje ga maken !

Wie naar Chic et pas cher komt : ik wil je wel helpen om er eentje te maken !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten