woensdag 9 november 2011

herfst en winter voorbereidingen

Daar waren we weer, op dinsdag avond 8 november.  Omdat de grote zaal van de Schaperye bezet was, zijn we uitgeweken naar een wat kleinere zaal.  Tot ons groot jolijt, want hier zaten we allemaal samen aan één grote tafel.  Supergezellig, want zo konden we toch wat meer kletsen met elkaar.  Duidelijk een verbetering.  Misschien moeten we de tafels in de grote zaal volgende keer ook anders groeperen.

We waren erg blij om 2 nieuwe dames te kunnen verwelkomen : Lilianne en Brigitte kwamen eens 'neuzen'.  De één was benieuwd na het artikel in de Zeewacht, en de andere had op internet leuke dingen over ons gevonden.  Allebei hadden ze dapper hun naaiwerk mee, en we hopen dat ze het naar hun zin hadden.

Er werd opnieuw veel kennis uitgewisseld.  Chris had in Wenduine een mercerie winkel gevonden die nieuwe patronen van New Look in de aanbieding had.  Wolorama heet die winkel. 
Barbara vroeg wat hulp om een jurkje met smockwerk te herstellen, en Saïda kon uit eigen ervaring enkele heel goede tips geven.
Liliane zocht een patroon van een simpele jurk zonder mouwen, en dat had ik toevallig nog in m'n tas zitten van vorige keer.

Zelf zat ik verder te naaien aan m'n teddybeer n° 3.  Deze keer wordt het een wat groter exemplaar, met een grijsblauwe vacht. Als je meer wil weten over de andere 2 beren kun je hun verhaal  hier  lezen op mijn blog !

en dit zijn de foto's van ons groepje in volle actie !
Chris maakt rokjes aan de lopende band...

Barbara knipt een leuke patroontje  voor haar zoontje

Els stopt wat vroeger, ze heeft morgen 'den vroegen'...

Brigitte frist een topje op met een modieuze ruche

Saïda maakt een groene kindersweater

Liliane knipt het patroon van de jurk, een mooie coupon.Niet vergeten : volgende keer komt Miek van 'Gemaakt' haar nieuwe stoffen voorstellen.  Iedereen is welkom uiteraard, maar wie een lidkaart heeft van 'Chic et pas Cher' krijgt 10 % korting ! 

p.s. de stofjes van Miek zijn kei leuk : er zijn retro stofjes, er zijn er met prints voor kindjes en er zijn enkele exclusieve designer stoffen ook.  Komen kijken !

2 opmerkingen:

  1. Leuk! Ik zal er zijn! Ps. Mijn blog: http://bengels.tmedia.be/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er supergezellig uit!! Bedankt voor het stemmen! De site is echt erg leuk!!

    BeantwoordenVerwijderen